Volgens de CEO van DGS Group Holdings zou Joe Biden als president van de Verenigde Staten zorgen voor meer rust op de financiële markten. Hij verwacht dat de relatie met China hard zal blijven, echter dat de retoriek wat soepeler en diplomatischer zal zijn. Dit zou beleggers en investeerders kunnen kalmeren waardoor de schommelingen op de beurzen kunnen afvlakken.

Joe Biden lijkt de Amerikaanse presidentsverkiezingen te gaan winnen en dat is volgens Piyush Gupta, CEO van DBS Group Holdings, een goede zaak voor de wereldwijde financiële markten. De Biden-administratie kan zorgen voor rust op de markten omdat zijn aanpak richting China waarschijnlijk diplomatischer zal zijn dan die van Trump. De strenge houding kan hierdoor mogelijks versoepeld worden hoewel dat geen garantie is.

My view on that is in substance, it is unlikely to change very much. I think the issues relative to China have bipartisan support in the U.S., so you’ll likely continue to see a swath of policies which focus on the same things: Trying to get China to open up its markets and a more level playing field.

Diplomatiek

Van één ding mogen we zeker zijn… de retoriek die Biden zal toepassen, gaat compleet anders zijn en veel ‘positiever’ dan de harde toon van Trump. Hoewel dit de vertroebelde relatie tussen de Verenigde Staten en China mogelijks niet kan redden, zullen beleggers en investeerders hier toch meer rust in vinden. Ook omdat Biden wellicht meer geneigd gaat zijn de banden en handelsrelaties met Canada en de Europese Unie te versterken.

So, net-net, while it’s not clear to me you’d see a reduction in tariffs or a major shift in the China stance, I think the softening of the rhetoric and the way of engagement will soothe the markets’ nerves.

We zien trouwens nu al op de aandelenmarkten in de Verenigde Staten en Europa dat de rust lijkt weder te keren. Alle hoofdindexen noteren in de plus en zullen de komende dagen wellicht ook blijven stijgen. Het is enkel afwachten op een definitieve uitslag met een duidelijke winnaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>