De bitcoin lijkt niet te stoppen, dit weekend sneuvelde de 30.000 dollar zonder moeite. De populaire digitale munt ging op zondagochtend zelfs door de 34.000 dollargrens. De rally blijft maar voortduren op basis van de overtuiging onder beleggers en investeerders dat de bitcoin er is om te blijven. Men gelooft hoe langer hoe meer in het potentieel.

Waar eindigt het? De bitcoin heeft dit weekend met gemak de 30.000 dollargrens doorbroken en noteert momenteel rond de 34.000 dollar. In het jaar 2020 ging de waarde van de digitale munt met 300 procent omhoog waarvan 50 procent pas de afgelopen twee weken werd gerealiseerd. Eén ding is duidelijk, het momentum lijkt voorlopig niet stuk te kunnen gaan.

De blockchain-valuta bestaat nog maar een klein decennium en zag in 2020 de vraag van grote Amerikaanse investeerders toenemen. Deze grote investeerders voelen zich aangetrokken tot de munt door de vermeende inflatie-afdekkingseigenschappen en het potentieel voor snelle winsten. Evenals door de verwachting dat het een reguliere betalingsmethode kan worden.

Stijging

Marktkenners beweren dat de beperkte voorraad de prijs van de bitcoin hoger stuwt. Sergey Nazarov, medeoprichter van Chainlink, verwacht dat de prijs zelfs kan stijgen naar 100.000 dollar omdat mensen minder vertrouwen hebben in het traditionele financiële systeem.

It’s very likely that the asset will eventually pass $100,000 per coin. People have been steadily losing faith in their government currencies for years, and the monetary policies resulting from the economic impact of the coronavirus have only accelerated this decline.

De munt wordt verhandeld op tal van handelsplatformen, waarvan de grootste Coinbase is. Dit cryptoplatform is zich aan het voorbereiden om plubiek te gaan en het eerste dergelijke cryptoplatform op Wall Street te worden. Met andere woorden, dit jaar ga je misschien aandelen kunnen kopen van Coinbase.

Meerdere digitale munten gebruiken vergelijkbare blockchaintechnologie. Ethereum, de op een na grootste, steeg met 465 procent in 2020 en steeg bijna 7 procent op zaterdag. Ook van deze digitale munt verwacht men een sterke stijging de komende maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Autopilot – Wikimedia – CC BY-SA 3.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven