Het gaat hard op de cryptomarkt, naar beneden dan weliswaar. De bitcoin is voor het eerst in 14 weken onder de 40.000 dollar gezakt en noteert op het moment van schrijven aan 39.393 dollar. Andere cryptomunten volgen deze trend met dalingen van 15 tot 20 procent. Crypto zit sinds Elon Musk zijn tweet over het milieu in een neerwaartse spiraal.

Wie deze ochtend zijn cryptoportefeuille bekeek, zal wellicht even hebben moeten slikken. De dag is namelijk bloedrood begonnen met een bitcoin die onder de 40.000 dollar noteert. Met een daling van 13 procent tikte de populaire digitale munt zelfs de 38.585 dollar aan.

Negatief sentiment

Negatief nieuws, voornamelijk door tweets van Tesla CEO Elon Musk, heeft het sentiment op de cryptomarkt een mokerslag gegeven. Elon Musk gedroeg zich dan ook als een windhaan de afgelopen weken. Eerst tweette hij dat Tesla bitcoin zal accepteren als betaalmiddel. Een paar weken later tweette hij dat Tesla bitcoin niet meer zal accepteren als betaalmiddel omdat hij zich zorgen maakt over de impact van bitcoin op het milieu.

De volledige cryptomarkt zit hierdoor in het slop. Ether noteert opnieuw rond de 3.000 dollar door een daling van 17 procent. Dogecoin, de digitale munt die Musk zo had opgehemeld de afgelopen weken, is ook flink gedaald met 18 procent naar 40 cent.

Maar het is uiteraard niet alleen Elon Musk die zorgt voor spanning op de cryptomarkt. In China zijn er namelijk drie bank- en betaalinstanties die een verklaring hebben afgegeven waarin ze financiële instellingen waarschuwen om geen virtuele valuta-gerelateerde zaken te doen. Inclusief het verhandelen of uitwisselen van fiat-valuta voor cryptomunten.

Bitcoin noteert ondertussen 39 procent lager dan zijn piek van 64.829 dollar. Vijay Ayyar, hoofd bedrijfsontwikkeling bij cryptoplatform Luno, benadrukte dat een ‘pullback’ van deze proporties normaal is op de cryptomarkt. Hij is van mening dat bitcoin nu aan een bodemprijs noteert. Ook Mike Novogratz zegt dat bitcoin zich nu in een ‘buying zone’ bevindt.

Bronnen: CNBC

Foto: bitcointere – PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>