De koersschommelingen op de cryptomarkt zijn waanzinnig en alles gebeurt er met rasse schreden. Van een grote ‘sell-off’ naar een herstel in slechts enkele uren en dagen tijd. Het perfect voorbeeld is dit eigenste moment. Gisteren noteerde de bitcoin nog rond de 35.000 dollar per stuk, momenteel lijkt de munt te herstellen boven de 40.000 dollar.

De bitcoin lijkt te herleven na een zware terugval van de koers. De scherpe verkoopgolf duwde de populaire munt onder 35.000 dollar per stuk. Maar vandaag noteert hij alweer boven de 40.000 dollar. Op het moment van schrijven noteert de bitcoin aan 41.500 dollar.

De volledige cryptomarkt verloor de afgelopen dagen honderden miljarden dollar aan waarde. Er zijn twee factoren die hier verantwoordelijk zijn, namelijk Elon Musk die bokkesprongen maakt via tweets en de Chinese regulatoren die harder willen optreden tegen cryptomunten.

Normale correctie

Alyse Killeen, oprichter en managing partner bij Stillmark Capital, is echter niet bezorgd. Ze benadrukt dat een correctie van 30 tot 40 procent vaak een onderdeel uitmaakt van een bitcoin bullmarkt. Daarenboven is bitcoin een goede investering om de inflatie te bestrijden en wordt het door investeerders steeds meer beschouwd als het digitale goud.

If you look at the history of bull markets, a correction of this size, between 30-40% of bitcoin price, tends to be part of the bull market.

Sceptici beweren achter dat bitcoin en andere digitale munten één grote bubbel zijn. Uit een rondvraag bij Bank of America is gebleken dat 75 procent van de fondsbeheerders denkt dat crypto zich in bubbel-territorium bevindt. Echter is er niemand die de waarheid in pacht heeft. Waar de bitcoin morgen, volgende week of volgend jaar zal eindigen, weet niemand.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven