De bitcoin lijkt te herleven na een scherpe daling de afgelopen weken. De marktkapitalisatie van de populaire digitale munt ging opnieuw boven de 1 biljoen dollar nadat het een koers van 53.625 dollar had aangetikt. Tijdens de afgelopen 24 uur ging de bitcoin zelfs naar 54.029 dollar, geen nieuw record maar wel een goed signaal gezien de opwaartse trend.

Zij die beleggen in cryptocurrencies zullen ongetwijfeld opgelucht zijn. De gehele markt zit opnieuw in een opwaartse trend na een woelige periode. Op 21 februari tikte de bitcoin zijn recordkoers van 58.012 dollar aan en was sindsdien teruggezakt naar 43.500 dollar.

Op het moment van schrijven noteert de bitcoin alweer rond de 53.600 dollar, goed voor een marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar. De vorige keer toen de bitcoin aan zulke marktwaarde noteerde, duurde het slechts enkele dagen alvorens een kleine vrije val in te zetten.

Opwaartse trend

Hoewel de bitcoin nog onder zijn recordkoers noteert, heeft de digitale munt dit jaar al sterk gepresteerd. Op slechts 2 maanden tijd is de waarde van de munt gestegen met 80 procent en noteert nu zelfs 570 procent hoger tijdens de afgelopen 12 maanden.

De nieuwe rally is wellicht te danken aan de Chinese appmaker Meitu. Het bestuur liet weten dat ze bitcoin en andere digitale munten hebben gekocht, waaronder ook ethereum.

Maar er zijn ook andere katalysatoren. Gezien bitcoin wordt aanzien als het ‘digitale goud’, parkeren veel beleggers en investeerders hier hun geld vermits de inflatie in de Verenigde Staten van Amerika aan het stijgen is en de beurzen het laten afweten de laatste weken.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategie├źn
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven