Dit bitcoin was eventjes ‘stil’ eind januari – begin februari. Maar dat is nu helemaal anders. De waarde van de digitale munt is op weg richting 52.000 dollar en heeft een nieuwe recordkoers van 51.715 dollar aangetikt. De vernieuwde hype is er omdat institutionele beleggers en grote bedrijven, zoals bv. Tesla en Paypal, steeds meer warm lijken te lopen voor de bitcoin. 

Net voor de middag op woensdag 17 februari tikte de bitcoin een nieuwe recordkoers aan, namelijk 51.715 dollar. De populaire digitale munt is sinds zijn nieuwe bodem van 30.000 dollar op 27 januari opnieuw hard beginnen stijgen dankzij de verhoogde interesse onder beleggers.

De bitcoin werd gecreëerd in 2009, kort na de financiële crisis. Het werd in het level geroepen als protest tegen het traditionele financiële systeem maar fungeert nu steeds meer als het ‘digitale goud’. Eerst populair onder particuliere beleggers maar ondertussen ook gegeerd bij de ‘grote jongens’, de institutionele beleggers, miljardairs en grote bedrijven.

Wall Street

Op Wall Street lijkt de houding van de grote zakenbanken aan het veranderen. Voorheen keerde men op Wall Street de bitcoin de rug toe, nu lijkt Wall Street zich toch meer open te stellen voor de digitale munt. Zakenbanken JPMorgan en Goldman Sachs hebben reeds laten weten dat ze de mogelijkheid aan het bekijken zijn om de bitcoin te accepteren.

Ondertussen hebben bedrijven zoals PayPal en Mastercard belangrijke stappen gezet om crypto te ondersteunen. En Tesla zei vorige week dat het 1,5 miljard dollar in bitcoin had geïnvesteerd en van plan was de digitale valuta te accepteren als betaling voor zijn producten.

Strategen van JPMorgan zeiden dinsdag in een notitie dat, tenzij de volatiliteit van bitcoin begint af te nemen, de huidige prijs vermoedelijk onhoudbaar is. Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben een reputatie opgebouwd vanwege hun extreme prijsschommelingen.

Bronnen: CNBC

Foto: MichaelWuensch – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven