Marc Faber, ook wel gekend als Dr. Doom omdat hij vaak pessimistisch is over de beurzen, is een bitcoin scepticus van het eerste uur. Maar er is iets veranderd de afgelopen weken, tijdens een interview met Cash heeft hij laten weten dat hij deze week toch zijn eerste bitcoins heeft gekocht om digitale ‘assets’ een kans te geven. Faber vindt dat de vooruitzichten zijn verbeterd.

De legendarische investeerder en beursexpert Marc Faber heeft zich altijd geprofileerd als bitcoin scepticus, al vanaf het begin. Maar dat komt vooral omdat hij nooit de moeite heeft gedaan om het concept van digitale munten te begrijpen. Tijdens het interview heeft hij zelfs toegegeven dat hij bitcoins wou kopen toen ze nog aan 200 dollar noteerden, maar dat hij de materie niet begreep.

I was tempted to purchase bitcoin when it was available for $200. But I held myself from purchasing something that I didn’t fully understand.

‘Aantrekkelijk’

Zijn eerste aankoop is er dan toch gekomen. Een paar jaar later weliswaar, maar Marc ‘Dr. Doom’ Faber is nu officieel in het bezit van digitale munten. Hij heeft zijn eerste bitcoins gekocht eind februari en heeft ongeveer 3.700 dollar per stuk betaald. De reden waarom hij ze gekocht heeft, is omdat hij bereid is om er meer over te leren en omdat de huidige prijs volgens hem aantrekkelijk is.

Faber benadrukt dat de bitcoin de afgelopen drie maanden met 15 procent is gestegen. Maar langs de andere kant blijft hij voorzichtig en waarschuwt zijn volgers dat het een risicovolle belegging is. Hij gelooft er wel in dat de bitcoin een ‘standaard voor geldtransacties’ kan worden.

Hij geeft zijn volgers de raad mee dat, als ze in bitcoin willen investeren, ze best een deel van hun kapitaal gebruiken dat ze kunnen missen. Marc Faber zijn investering maakt hem nog geen ‘bitcoin bull’ maar het feit dat hij toch zijn kar heeft gekeerd, wil natuurlijk ook wat zeggen.

Bronnen: News BTC

Foto: QuoteInspector.com – Flickr – CC BY-ND 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven