Wall Street is ‘vies’ van Europese aandelen, ze beschouwen deze categorie als riskant en gevaarlijk. Maar dat houdt zakenbank BNY Mellon niet tegen, ze bestempelen Europese aandelen net als één van hun favoriete ‘picks’ op de financiële markten en verwachten hoge rendementen, vooral als de wereldeconomie eenmaal terug gaat herstellen.

Europa valt de laatste tijd niet meer in de smaak bij beleggers. Vooral in Amerika willen ze er liever niets mee te maken hebben, de brexit en de economische situatie schrikt hen af. Maar de zakenbank BNY Mellon past een andere strategie toe onder het motto: “Go in when you’re the most scared”.

Koopmoment

Levine, hoofdstrateeg bij BNY Mellon, is van mening dat er een mooie tijd aankomt voor Europese aandelen en verwacht de komende maanden hogere rendementen. Ze ziet de huidige dip op de Europese beurzen als een ideaal koopmoment voor als de wereldeconomie terug herstelt.

There are great opportunities in the places where people feel the worst about. And, that would be Europe. Europe looks terrible, and everybody is scared of Europe.

De Europese economie is heel afhankelijk van externe vraag. Er zal de komende weken wellicht nog wat tegenwind zijn maar eens de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is opgelost, kan het snel gaan en zal de Europese economie gaan herstellen van hun dip.

You have to go in when you’re the most scared because that’s when you get the most upside. We think Europe looks really interesting here.

De Euro STOXX 50, de index die de Europese beurzen vertegenwoordigt, heeft een rendement van -1 procent de afgelopen twee jaar. Hoewel, de index is sinds begin dit jaar reeds 15 procent gestegen. Dit suggereert dat de bodem bereikt is en dat de Europese beurzen gerust hoger kunnen.

Bronnen: CNBC

Foto: Moritz320 – Pixabay