De zilverprijs weet nu al enkele weken in positieve zin te verrassen. Dat was overigens ook wel hard nodig, want tijdens de afgelopen maanden heeft de zilverprijs behoorlijk wat terrein moeten inleveren. In september werd nog bijna de grens van $ 20 bereikt, maar onlangs kwam de zilverprijs weer onder de grens van $ 17 terecht. De komende maanden kan de zilverprijs weer in positieve zin gaan verrassen.

De zilvermarkt wist tijdens de voorbijgaande weken goede zaken te doen. De zilvermijnaandelen wisten fors in waarde te stijgen als gevolg van de stijgende zilverprijs. Ondanks dat beschikt de zilvermarkt nog over voldoende potentieel. In vergelijking met de goudmijnaandelen zijn de zilvermijnaandelen immers fors achtergebleven in de prijsrally.

Beleggers moeten hun vizier op de zilvermarkt richten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de zilverprijs op dit moment een soortgelijk patroon laat zien als tijdens de periode maart-juni 2019. Destijds wist de zilverprijs in enkele maanden tijd ook het nodige terrein in te leveren. Maar, uiteindelijk wist de zilverprijs in juni uit te breken en dat wist destijds te leiden tot een forse prijsrally. In de periode juni-september 2019 wist de zilverprijs te stijgen van onder de $ 15 tot bijna $ 20. En deze imposante prijsrally wist er voor te zorgen dat de zilvermijnaandelen in korte tijd ook flink in waarde wisten te stijgen.

Aangezien de zilverprijs tijdens de afgelopen week opnieuw de weerstandslijn wist te breken, kunnen we ons opnieuw gaan voorbereiden op een nieuwe prijsrally. En in dat geval kunnen beleggers er maar beter op tijd bij zijn. Binnen de zilvermarkt kan alles immers behoorlijk snel gaan.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS