Cathie Wood, bekend van Ark Investment Management, heeft een deel Tesla-aandelen verkocht om plaats te maken voor aandelen van hun Chinese concurrent Nio. Het is de allereerste keer dat Wood een positie inneemt in Nio. Het nieuws werd positief onthaald op de markten, het aandeel van Nio ging op een bepaald moment 9 procent hoger.

Beleggers en investeerders in elektrische voertuigen vinden het wellicht belangrijk om te weten. Cathie Wood, oprichter van onder andere ARKK en andere ETF’s, heeft haar positie in Tesla verkleind om plaats te maken voor haar allereerste aandelen van de Chinese autobouwer Nio. Verder heeft ze ook haar posities in BYD en Xpeng vergroot.

Ark Invest heeft 420.057 aandelen gekocht van Nio tijdens de vrijdagdip, goed voor 8,36 miljoen dollar. Het aandeel maakte een sprong van 9 procent maar heeft nog heel wat goed te maken. Het noteert momenteel 64 procent onder zijn piek van 22 januari 2021.

Vooruitzichten

De vooruitzichten zijn in ieder geval positief, Nio weet elke kwartaal sterke resultaten voor te leggen. CEO William Li verwacht breakeven te draaien in het jaar 2024. Volgens Cathie Wood heeft het aandeel een bodem bereikt en is er veel opwaarts potentieel de komende jaren.

Volgens Li zullen ze dit kwartaal 25.000 tot 26.000 voertuigen leveren. Dat lijkt echter moeilijk te gaan worden gezien de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen en het chiptekort. In januari zouden er 9.652 voertuigen geleverd zijn en in februari 6.131 voertuigen. Ook hun nieuwe sedan ET7 is van de band aan het rollen sinds begin deze week. Met dit model willen ze marktaandeel afsnoepen van Tesla, Mercedes, Audi en BMW.

Bronnen: Benzinga

Foto: Ivan Radic Flickr CC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>