De Chinese centrale bank is van plan om een nieuw experiment uit te voeren met digitale munten. Deze derde test is grootschalig en behelst het uitdelen van 1,5 miljoen dollar aan digitale munten tijdens het Lentefeest, oftewel het Chinees nieuwjaar. De PBOC gaat 50.000 mensen selecteren die recht zullen hebben op elk 30 dollar in de vorm van digitaal geld. 

In Peking staat er een experiment te gebeuren inzake digitale munten. De Chinese centrale bank is namelijk van zin om 1,5 miljoen dollar in digitaal geld uit te delen aan deelnemers. Men heeft 50.000 personen geselecteerd die elk 30 dollar zullen krijgen. Ontvangers kunnen het geld uitgeven op aangewezen offline locaties of op de e-commercesite JD.com tijdens de komende Chinese nieuwjaars vakantie.

Dat is de derde grote test van de digitale valuta die in ontwikkeling is door de PBOC. De steden Shenzhen en Suzhou hebben de afgelopen maanden soortgelijke experimenten uitgevoerd. De munten zijn geldig van 10 februari tot 17 februari. De test is alleen toegankelijk voor mensen met een Chinees ID-nummer of verblijfsvergunningen uit Hong Kong, Macao of Taiwan.

Interesse

In tegenstelling tot bekende digitale valuta’s zoals bitcoin en ethereum, wordt de digitale yuan die wordt ontwikkeld door de centrale bank van China beheerd door één enkele macht, in plaats van een gedecentraliseerd systeem dat wordt beheerd door gebruikers over de hele wereld.

Het feit dat grote financiële instellingen bezig zijn met hun eigen crypto, geeft munten zoals bitcoin, ethereum en litecoin een flinke duw in de rug. Het afgelopen jaar was bijzonder gunstig door de toegenomen interesse bij grote institutionele investeerders. Het lijkt er op dat de interesse in crypto en digitale munten alleen maar aan het toenemen is. Ook andere centrale banken, zoals bv. de Europese Centrale Bank, zijn bezig aan hun eigen cryptomunt.

Bronnen: CNBC

Foto: RABAUZ – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven