De aandelen van de Chinese autobouwers Nio en Li Auto wisten maandag aardig te stijgen nadat is gebleken dat de leveringen in de maand juli sterk waren. Nio zou vorige maand 10.052 voertuigen hebben afgeleverd aan hun klanten, een stijging van 26,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Li Auto wist er 10.422 af te leveren, 21,3 procent meer dan juli vorig jaar.

Het gaat de Chinese autobouwers van elektrische voertuigen voor de wind. Zowel Nio en Li Auto hebben in de maand juli meer dan 10.000 voertuigen kunnen afleveren aan hun klanten. Dit cijfer is echter minder goed als de leveringen van de maand juni, maar het is gemiddeld een stijging van 23 procent ten opzichte van de maand juli vorig jaar.

Meer specifiek, Nio leverde zo een 10.052 voertuigen vorige maand, een stijging van 26,7 procent in vergelijking met juli 2021. Echter was de maand juni beter, toen wisten ze bijna 13.000 stuks te leveren. Li Auto deed het iets beter met 10.422 stuks, een stijging  van 21,3 procent in vegelijking met juli 2021. Xpeng deed het nog beter met 11.524 stuks in juli, een stijging van meer dan 40 procent jaar-op-jaar. De aandelen gingen in ieder geval de hoogte in.

Logistieke problemen

Maandag ging het aandeel van Nio 2,3 procent omhoog, Li Auto steeg met 3,8 procent en Xpeng slechts 0,2 procent. De drie autobouwers kenden een moeilijke start begin dit jaar omwille van de coronabeperkingen in China. Verschillende steden gingen in lockdown waardoor er logistieke problemen waren die de productie vertraagden.

Nio heeft laten weten dat de productie van hun ET7 en EC6 modellen sterk wordt vertraagd door de logistieke problemen. Ze werken echter nauw samen met hun leveranciers en verwachten een inhaalbeweging te maken tijdens het derde kwartaal. Concurrenten Xpeng en Li Auto repten geen woord over de problemen inzake de supply chain.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Ivan Radic – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>