Voor de meeste Chinese bedrijven zijn het op dit moment geen gemakkelijke tijden. De handelsoorlog tussen de VS en China begint langzaam maar zeker groot effect te hebben op de wereldeconomie. En in het bijzonder worden de groeilanden op dit moment economisch hard geraakt.

De Chinese aandelenmarkten zijn dit jaar goed uit de startblokken gekomen. Dat was ook wel nodig, want tijdens het afgelopen beursjaar zijn de Chinese indices hard afgestraft. De Shanghai index kwam zelfs officieel weer in een Bear Market terecht. Mede daarom probeerde de Chinese overheid er alles aan te doen om de Chinese aandelenmarkten er weer bovenop te helpen. Op dit moment hanteert onder andere de Bank of China een ruimhartig monetair beleid.

Chinese bedrijven proberen met Buybacks eigen beurskoers te ondersteunen

Niet alleen de Chinese overheid probeert er op dit moment alles aan te doen om de Chinese beurskoersen zoveel mogelijk te ondersteunen. Ook Chinese beursgenoteerde bedrijven zelf proberen er alles aan te doen om hun eigen beurskoers omhoog te helpen. En een bekend middel om dat voor elkaar te krijgen is het opkopen van eigen aandelen.

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Wind, is te zien dat de teller van Chinese buybacks dit jaar al op 90 miljard Yuan staat. Omgerekend is dit ruim 13 miljard dollar. En de verwachting is dat dit bedrag de komende maanden nog verder zal oplopen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!