De maand maart was een zeer sterke maand voor de Chinese autobouwers Xpeng, Li Auto en Nio. Ze wisten alledrie meer auto’s af te leveren dan in de maand februari, zelfs ondanks de aanhoudende problemen inzake de wereldwijde logistieke problemen en het chiptekort. Hun aandelen noteren gemiddeld 10 procent hoger in Hong kong.

Het gaat goed voor de Chinese autobouwers Xpeng, Li Auto en Nio. Deze fabrikanten van elektrische voertuigen wisten in de maand maart meer voertuigen af te leveren dan in de maand februari. En konden met gemak de voorspellingen van analisten waarmaken.

Geen eenvoudige opdracht gezien de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen en het aanhoudende chiptekort. Investeerders zijn in ieder geval tevreden met de cijfers, gemiddeld stegen de aandelen van de autobouwers met 10 procent in Hong Kong. Hun aandelen op Wall Street noteren voorbeurs ook donkergroen, dat belooft dus een gunstige dag te worden.

Leveringen

Xpeng wist het meest te verbazen met 15.414 geleverde voertuigen in maart, een stijging van 148 procent ten opzichte van februari. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar kwam het totaal aantal geleverde voertuigen op 34.561 stuks, een stijging van 159 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Hun P7 sedan viel vooral in de smaak met 9.000 leveringen.

Ook Li Auto deed het een stuk beter in maart dan in februari. Dit automerk heeft maar één model, de Li One. In maart wisten ze er 11.034 af te leveren wat een stijging is van 31 procent ten opzichte van februari. Tijdens Q1 kwam het totaal aantal geleverde voertuigen uit op 31.716 stuk, een stijging van 152 procent ten opzichte van Q1 2021.

En dan is er nog Nio, de autobouwer die inzet op meer premium modellen. Zij wisten in maart 9.985 voertuigen af te leveren, een stijging van bijna 63 procent in vergelijking met de maand februari. Tijdens het eerste kwartaal rolden er 25.768 stuks van de band, wat aan het hogere spectrum van de analistenverwachtigen viel. Een stijging van 28,5 procent met Q1 2021.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Nio.com

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!