De Chinese export en import in oktober vielen beter uit dan men had verwacht, dat blijkt uit een rapport van Reuters. Het lijkt er dus op dat de Chinese economie beter presteert dan men verwacht, hoewel de economische groei voor dit jaar waarschijnlijk rond de 6 procent zal gaan liggen, toch een aardig stuk minder dan men had verwacht voor dit jaar.

Het gaat niet zo goed met de Chinese economie maar het lijkt misschien toch wat beter te gaan, de import- en exportcijfers van oktober vielen beter uit dan men had verwacht. De export ging met 0,9 procent achteruit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De import viel terug met 6,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Economen van Reuters hadden verwacht dat de Chinese export in oktober zou terugvallen met 3,9 procent en de import met 8,9 procent. Met andere woorden, de import- en exportcijfers vallen dus nog reuze goed mee als je rekening houdt met de verwachtingen. In september ging de export effectief met 3,2 procent achteruit terwijl de import met 8,5 procent daalde.

Looking ahead, we think that subdued global growth will continue to weigh on exports.

Vooruitzichten

Ondanks de beter dan verwachte gegevens van oktober, blijven de vooruitzichten voor de Chinese economie negatief. Marktkenners en economen verwachten dat de tragere groei van de wereldeconomie neerwaartse druk zal blijven uitoefenen op de Chinese economie.

Wat wel positief is, is dat beide partijen vermoedelijk een ‘phase one deal’ gaan ondertekenen en bijna op het punt staan om de importheffingen terug te draaien. Op zich gaat dit nog niet veel veranderen aan de situatie voor de wereldeconomie, maar het toont wel aan dat er actief wordt gewerkt aan een oplossing voor de handelsoorlog tussen ’s werelds grootste economieën.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP – Pixabay

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS