De Chinese interesse in iPhones neemt nog steeds af. Voor de vijfde maand op rij wordt er minder naar iPhones gezocht in China. Dat blijkt uit een onderzoek van Longbow Research. In januari was er een daling van 50 procent in het zoekvolume naar iPhones. Februari was net zo slecht, het zoekvolume daalde namelijk 48 procent.

De daling van interesse uit China zal niet goed zijn voor de verkopen van iPhones. Longbow Research meent namelijk dat het zoekvolume en de verkopen van iPhones een correlatie hebben van 74 procent.

Zelfs een daling van prijzen van iPhones kon de gedaalde interesse niet keren. Shawn Harrison, analist bij Longbow, stelde hierover:

Verschillende prijsdalingen van de iPhone stopten de de dalende trend van Chinezen naar iPhones niet. Terwijl de verkopen in februari van iPhones in China verschrikkelijk waren.

Longbow baseert het onderzoek op de zoekvolumes op Baidu, de Google van China.

Apple’s winst per aandeel 11 dollar voor 2019

De verkopen van iPhones daalden met 5 procent ten opzichte van vorig jaar in februari. In januari daalden de verkopen zelfs met 30 procent, aldus Longbow.

De onderzoeksfirma verandert zijn standpunt ten opzichte van Appleaandelen niet. Ondanks de gedaalde interesse in het vlaggenschip van Apple. Longbow houdt Apple namelijk nog steeds op ‘neutraal’. De onderzoeksfirma verwacht daarbij 11 dollar winst per aandeel voor Apple in 2019.

Harrison zei hierover:

We blijven neutraal omdat er geen aan de horizon geen vraag naar iPhones is. We zien momenteel geen drijfveren die in de nabije toekomst de winst per aandeel zal opschroeven.

Apple wil minder afhankelijk worden van iPhone

Apple zoekt momenteel wel naar andere manieren om geld te verdienen. Zo kondigde het bedrijf onlangs aan dat het 25 maart waarschijnlijk nieuwe streaming tv lanceert. Ook zal Apple abonnementen op nieuwsdiensten gaan verkopen.

Bron: CNBC

Foto: iStock