De Chinese bedrijfsactiviteiten zijn nu al voor de vijfde maand op rij aan het toenemen en zelfs aan een steeds hoger tempo. Daarmee overtreft China de verwachtingen van de analisten. Het land mag dan wel getroffen worden door COVID-19, toch weten de Chinezen de controle te behouden en zelfs vooruitgang te boeken. De PMI steeg in juli naar 51.1 punten.

Positief nieuws uit China, de officiële Purchasing Manager’s Index (PMI) is in juli gestegen naar 51.1 punten terwijl analisten hadden voorspeld dat het cijfer op 50.7 punten zou uitkomen. In juni bedroeg deze index 50.9 punten, een behoorlijk goede prestatie met andere woorden.

Het ziet er naar uit dat China er in slaagt om te herstellen van de strikte lockdown-maatregelen. Het land heeft wekenlang plat gelegen om de verspreiding van COVID-19 in te perken. En dat is goed gelukt, echter lijkt het virus opnieuw aan kracht te winnen in de westelijke regio.

Stimulus

Op vlak van export gaat het wat moeilijker en dat is ook logisch gezien andere landen evenzeer worstelen met COVID-19. Analisten van Reuters zijn alvast positief over de ontwikkelingen in China. Hun groeivoorspelling van 1,8 procent dit jaar werd onlangs verhoogd naar 2,2 procent.

De import is nochtans voor het eerst gestegen sinds het uitbreken van het virus. De Chinese overheid is volop aan het stimuleren waardoor de vraag naar grondstoffen is toegenomen. Analisten van zakenbank Nomura benadrukken dat de stimulus nog wel een ruime tijd aanwezig zal blijven om de economie voldoende te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

We believe Beijing will likely maintain its easing stance through the remainder of this year as the economy is still far from a full recovery and faces heightened uncertainty.

Toch heerst er veel onzekerheid in China, vooral nu het aantal besmettingen wereldwijd opnieuw aan het stijgen is. De Chinezen hebben echter het voordeel dat ze weten hoe ze het virus onder bedwang kunnen houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Bronnen: CNBC

Foto: Klaus Friese – Flickr – CC BY-SA 2.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER