Er zijn genoeg beleggers die vandaag de dag een van de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Facebook of Google in de portefeuille hebben zitten. Wellicht hebben sommige beleggers al deze aandelen wel in de beleggingsportefeuille zitten. Beleggers waren immers nog nooit zo optimistisch over deze aandelen gestemd.

De top 5 lijst voor wat betreft de grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven bestaat uit de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Google. Tijdens de afgelopen jaren wisten deze aandelen bijzonder goede beurszaken te doen. En zelfs de coronacrisis wist geen einde te maken aan deze jarenlange stijgende trend.

Zijn beleggers te optimistisch gestemd?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de Nasdaq 100 index afgezet tegenover de Put/Call Ratio van de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Google. Nog nooit eerder was er zo’n lage Put/Call Ratio zichtbaar bij deze aandelen. Het vorige dieptepunt dateert uit februari 2020. Niet veel later werden de aandelenmarkten toen geconfronteerd met een forse beursdaling.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen. Deze grafiek maakt echter wel duidelijk dat beleggers wellicht op dit moment te optimistisch gestemd zijn. En op de lange termijn gemeten betekent dat nooit goed nieuws voor de aandelenmarkten.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar