De Chinese maakindustrie wordt in de gaten gehouden door middel van twee indicatoren die belangrijk worden geacht door de markten. En het zijn deze twee indicatoren die maandag de verwachtingen van analisten en marktkenners hebben overtroffen. Een verrassende ontwikkeling die men niet had verwacht gezien de handelsoorlog nog volop bezig is.

Het gaat dan toch niet zo slecht met de Chinese economie, twee indicatoren voor de maakindustrie vertonen namelijk een positief beeld. Uit een onderzoek blijkt dat de Caixin/Markit Purchasing Index (PMI) op 51,4 punten noteert, dat is het hoogste niveau sinds februari vorig jaar.

Een notering boven de 50 punten betekent groei. De stijging van de PMI is voornamelijk te danken aan de sterke binnenlandse markt en dat komt als geroepen gezien de buitenlandse verkopen flink zijn gedaald sinds de escalatie in de handelsoorlog met de Verenigde Staten.

The trade conflicts between China and the U.S. had a notable impact on exports, production costs and confidence of enterprises.

Dan is er ook nog de private PMI die in september op 49,8 punten noteerde. Dit is de vijfde maand op rij een krimp maar het is wel 0,3 punten hoger dan analisten hebben voorspeld. Hier is dus duidelijk ook verbetering zichtbaar en de kans is groot dat deze tegen eind dit jaar terug boven de 50 noteert.

Uitdagingen

De PMI’s wordt nauwgezet in de gaten gehouden door investeerders gezien het een goede indruk geeft van de binnenlandse economie. De beter dan verwachte cijfers vallen in de smaak op de financiële markten. Toch blijven de uitdagingen groot voor China, een handelsakkoord met de Verenigde Staten van Amerika blijft een prioriteit om zaken op orde te stellen.

Men verwacht niet dat de Chinese economie een ommekeer zal maken nu de PMI cijfers beter uitvallen dan verwacht. Maar het is alleszins een positief teken dat de Chinese economie goed weerstand biedt aan de uitdagingen waarmee ze momenteel te maken hebben.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!