De metaverse, waar nieuwe digitale werelden gecreërd zullen worden, gaat een gigantische hoeveelheid ‘computing power’ nodig hebben en daar gaan chipmakers de vruchten van plukken. Analisten zijn van mening dat deze bedrijven dé grote winnaars zullen worden van wat men de nieuwe fase van het internet noemt. Dat klinkt alleszins veelbelovend.

Het beloven spannende tijden te worden op het internet met de komst van de metaverse. Verschillende bedrijven zijn hier al op aan het inspelen, denk bv. aan Facebook dat vorig jaar hun naam heeft veranderd naar Meta. Dit was vermoedelijk dé gebeurtenis die de metaverse in de schijnwerpers heeft gezet. Sindsdien is de hype er rond alleen maar toegenomen.

In de metaverse kan vanalles plaatsvinden in zijn digitale vorm, bijvoorbeeld virtuele activiteiten zoals concerten, gaming of zelfs live sporten. Gebruikers kunnen deelnemen aan deze virtuele driedimensionale wereld door middel van een VR-headset en hun avatar. Dat vergt uiteraard veel ‘computing power’ en daarom ziet men chipmakers als grote winnaar van de metaverse.

Chipmakers

DBS Bank CIO Hou Wey Fook verwacht veel van de metaverse voor chipmakers, maar hij vreest dat de concurrentie niet eerlijk zal zijn vermits de nodige chips geavanceerde proces-knooppunten zullen gebruiken. Deze chips zijn voorlopig enkel beschikbaar bij TSMC, Samsung en Intel. Ook Nvidia wordt getipt als één van de grote winnaars van de metaverse.

The metaverse winners are really the technology companies. Semiconductor firms would be a clear beneficiary as the metaverse will need a lot of computing power.

Maar ook andere bedrijven zullen gaan profiteren van de komst van de metaverse. Meta, evenals Apple, Microsoft en Google maken zich op om nieuwe hardwareproducten en softwarediensten uit te brengen. In Azië zal China ook groot worden in de metaverse. De grootste stad, Shanghai, nam de metaverse op in haar vijfjaren ontwikkelingsplan.

Bronnen: Weizhen Tan – CNBC

Foto: Pixabay 

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.