De Amerikaanse beurzen zijn nu al enkele dagen op rij aan het dalen, de S&P 500 verloor gisteren 3,51 procent. Een goede zaak want dit zou een gezonde correctie zijn. De CIO van de Singaporese bank DBS benadrukt dat het tijd werd dat deze beurzen eens wat gas terugnamen. De scherpe stijging van de afgelopen maanden moest vroeg of laat onderbroken worden.

Gisteren kleurden de Amerikaanse beurzen bloedrood. De Nasdaq Composite ging met 5 procent onderuit, de Standard & Poors 500 daalde met 3,51 procent en de Dow Jones Industrial verloor 2,8 procent van zijn waarde. Het deed beleggers en investeerders schrikken, maar er is geen reden om te panikeren. Volgens Hou Weh Fook, CIO van DBS, hebben we te maken met een gezonde correctie die eigenlijk veel eerder had moeten gebeuren.

We think it’s a healthy correction in an uptrend. After all, Nasdaq has gone up 30% year-to-date and from the lows in March, it has gone up 70% so there will be bouts of correction. I think this is a nice, healthy correction.

Hou waarschuwde dat de correctie langer kan aanhouden dan gewoonlijk. Maar er zijn factoren die de markten blijven ondersteunen. De lage rentevoeten duwen beleggers sowieso richting aandelen omdat cash in dit financiële klimaat zo goed als niets rendeert. Hij verwacht daarom dat beleggers geneigd zullen zijn hun geld opnieuw in aandelen te steken.

Technologiesector

De correctie wordt voornamelijk geleid door technologieaandelen. Maar Hou adviseert beleggers om hun blootstelling in deze sector hoog te houden. De pandemie heeft benadrukt hoe belangrijk e-commerce en technologische toepassingen zijn, zoals bv. ‘home office’ en online vergaderen. Daarenboven heeft de pandemie nieuwe technologische trends gecreëerd.

De CIO van DBS benadrukte ook dat, gezien de Federal Reserve de rentes voor een lange tijd laag zal houden en een inflatie boven de 2 procent zal tolereren, goud nu nog interessanter is geworden. Hij raadt aan om minstens 10 procent van je portefeuille in goud te steken.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector.com

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>