Gisteren werden de Europese en Amerikaanse beurzen getroffen door een forse beurscorrectie. In korte tijd wist de beweeglijkheid stevig op te lopen. En deze beursdaling kwam voor veel beleggers als een complete verrassing. Tijdens de afgelopen handelsdagen was er immers weinig aan de hand. Betreft dit slechts ‘stilte voor de storm’?

Tijdens de afgelopen dagen zijn er diverse tegenvallende macrocijfers verschenen vanuit de VS. Onder andere werd duidelijk dat de Amerikaanse banengroei minder hard gaat dan aanvankelijk verwacht werd. De kans op het gedroomde ‘V-herstel’ lijkt met de week kleiner te worden.

Komt er binnenkort nog een krachtig koersherstel?

Gisteren sloeg ineens de paniek onder beleggers toe. Op een gegeven moment noteerden de Amerikaanse beurzen bijna 4% lager. Volgens Yuri Matso lijkt de beursbeweging bij de Nasdaq 100 index van de afgelopen maanden sterk op de beursbeweging die zichtbaar was aan het einde van het jaar 1999 en het begin van 2000. Op de bovenstaande grafiek is de vergelijking met die beursperiode in beeld gebracht.

Volgens deze vergelijking zouden de beurzen de komende tijd nog verder in waarde kunnen gaan dalen. Maar, daarna zou er een krachtig herstel moeten gaan plaatsvinden. In het jaar 2000 resulteerde dat in de laatste opwaartse golf. Na die golf draaiden de beurzen definitief richting het zuiden en werd er een meerjarige Bear Market gelanceerd.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!