Vandaag, maandag, herstelt de cryptomarkt maar het weekend zorgde weer voor een bloedbad. Het toont aan dat beleggers in cryptomunten niet zomaar kunnen beleggen, maar een doordacht plan nodig hebben. In 24 uur ging er $10 miljard in rook op. De totale marktkapitalisatie stond op een gegeven moment zelfs 46,9% lager dan de piek van midden juni.

Een maand geleden piekte de cryptomarkt op een hoogtepunt van $115 miljard. Afgelopen weekend daalde de totale marktkapitalisatie op een gegeven moment naar $61 miljard of een daling van bijna 50%. Nu de cryptomarkt (lichtjes)herstelt, is de totale waarde terug gestegen naar $72 miljard en staat het verlies voorlopig op 36%.

De grootste dalers waren de grootste winnaars van de afgelopen maanden: Ethereum en Ripple. Beide cryptomunten daalden op een gegeven moment nog eens meer dan 25%. Ook Bitcoin daalde voor het eerst sinds mei terug onder de grens van $2.000.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Er zijn verschillende redenen voor de forse daling van de cryptomunten

Ten eerste is er de onzekerheid rond Bitcoin waar een ‘hard fork’ dreigt indien er geen consensus wordt bereikt voor het einde van de maand. Hierdoor dreigt de grootste cryptomunt op te splitsen in 2 of meerdere cryptomunten.

Toch zien we dat in tijden van een cryptocrash de dominantie van Bitcoin steeds toeneemt ten opzichte van de andere cryptomunten.

Ten tweede is er de onzekerheid rond Ethereum. Het succes van de ICO markt keert zich momenteel tegen de 2e grootste cryptomunt. Ethereum verloor al $20 miljard marktkapitalisatie sinds de piek boven $400.

Ten slotte is er het bubbel-gehalte van de cryptomarkt. Deze jonge, volatiele sector groeide ontzettend hard de laatste maanden. Het is niet meer dan normaal dat er stoom van de ketel moet. Zwakke handen moeten eerst uit de markt alvorens een houdbare stijging verder kan gaan.

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>

Het ziet er naar uit dat het ‘makkelijke geld’ reeds verdiend is op de cryptomarkt. Tot voor enkele maanden was het voldoende om wat cryptomunten te kopen en winst te maken. Nu we door de eerste forse correctie van de volledige cryptomarkt gaan, wordt het kaf van het koren gescheiden.

Bron: CoinDesk

Grafieken: CoinMarketCap

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten