Het hernieuwde harde optreden van China tegen de crypto-industrie heeft sinds vrijdag bijna 300 miljard dollar aan waarde weggevaagd van de totale cryptomarkt. De forse daling kwam er nadat een grote ‘bitcoin-mining-hub’ hun werknemers de opdracht gaf om de mining-activiteiten stop te zetten. De bitcoin noteert momenteel aan 31.500 dollar.

Het gaat hard op de cryptomarkt. Twee maanden geleden noteerde de bitcoin nog aan een absolute recordkoers van 64.642 dollar. Vandaag is de bitcoin net minder dan de helft waard, namelijk 31.500 dollar. De reden waarom de cryptomarkt aan het leegbloeden is, heeft te maken met de harde aanpak van de Chinese overheid tegen de crypto-industrie.

De wispelturige tweets van Elon Musk verbleken een beetje in vergelijking met deze situatie. Musk heeft ook gezorgd voor veel verwarring en voor een sterke ‘sell-off’. Echter is de ‘crypto crackdown’ in China toch concreter en heeft veel grotere gevolgen.

Chinese autoriteiten hebben een verbod ingeroepen om cryptomunten te minen. Verschillende ‘mining hubs’ in Sichuan, één van China’s grootste ‘mining centers’, hebben hun activiteiten reeds stopgezet. Dit zorgde onmiddellijk voor een zware klap voor de cryptomarkt.

People’s Bank of China

People’s Bank of China zou ook in gesprek zijn met Alipay, de betalingsdienst van Alibaba-filiaal Ant Group, en enkele andere grote financiële instellingen. De centrale bank zei dat ze er bij hen op aandrongen geen diensten te verlenen met betrekking tot cryptomunten, inclusief het overdragen van digitale munten en simpelweg ook het openen van rekeningen.

China verbood lokale crypto handelsplatformen reeds vier jaar geleden. Dat weerhield Chinese beleggers echter niet om digitale munten te kopen en te verkopen op buitenlandse handelsplatformen. Ze moeten wel via een omweg investeren in crypto.

Chinese beleggers zouden hun Chinese yuan naar een platform moeten verplaatsen om crypto te kopen. Dat zou via een betaaldienst zoals Alipay of een bankrekening gaan. Mochten Alipay en andere financiële instellingen gehoor geven aan de PBOC, dan zou het voor Chinese beleggers nog moeilijker worden om crypto te verhandelen op buitenlandse platformen.

Bronnen: CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven