3 studenten van de Amerikaanse universiteit Princeton hebben een bedrijfje opgericht dat werkt aan een cryptomunt die echt geld zou kunnen vervangen. De munt zal onder invloed komen te staan van een algoritmische centrale bank die inflatie en deflatie simuleert. Op deze manier benadert de cryptomunt het gedrag van een echte valuta.

De studenten zijn alvast goed van start gegaan met hun startup genaamd Basis. Ze haalden 133 miljoen dollar op via een investeringsronde die gesteund werd door onder andere Google Ventures, Bain Capital en Andreessen Horowitz. Het doel van hun inspanningen is om een digitale munt te creëren die de werking van een echte valuta imiteert en dus gebruikt kan worden in de echte wereld.

Hun digitale munt zal beïnvloed worden door een gesimuleerd digitaal financieel klimaat waarbij er een ‘centrale bank’ inflatie en deflatie nabootst. Ze willen hiermee het verschil maken met andere cryptomunten die, naar hun mening, voornamelijk worden gebruikt om mee te speculeren.

Er zijn cryptomunten die momenteel kunnen dienen als betaalmiddel. Maar omdat de waarde van deze munten ontzettend hard fluctueert van dag tot dag, is dat niet optimaal. Dit probleem zal worden aangepakt door Basis aan de hand van een munt die enigszins stabiel hoort te blijven.

Ontwikkelingslanden

Het bedrijf Basis richt zich voornamelijk op ontwikkelingslanden voor hun digitale munt. Dat doen ze omdat hun munt hier volledig tot zijn recht kan komen omwille van het feit dat in deze landen zelfs de traditionele munten heel hard in waarde schommelen. De dagdagelijkse financiële transacties, zoals lonen, leningen, inkopen, etc… kunnen dan uitgevoerd worden door de munt van Basis.

Al-Naji, CEO en medeoprichter van Basis, is er van overtuigd dat ze op deze manier de economieën in de ontwikkelingslanden een boost kunnen geven.

Bronnen: Business Insider

Foto: TomBark – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven