De CEO van het Duitse Daimler verwacht dat, als Apple, Google en Alibaba de markt van de elektrische voertuigen gaan betreden, de concurrentie bikkelhard gaat worden. Steeds meer autobouwers zijn hun gamma aan het elektrificeren en steeds meer technologiegiganten bekijken de mogelijkheid om uit te breiden naar de auto-industrie.

Het gaat niet gemakkelijk worden op de markt voor elektrische voertuigen. De bestaande autobouwers zijn massaal hun focus aan het verleggen op elektromotoren en stappen geleidelijk aan af van verbrandingsmotoren. Alsof deze concurrentie nog niet hard genoeg was, zijn er nu ook verschillende technologiegiganten die ook hun graantje willen meepikken.

Ola Kallenius, CEO van Daimler, noemt het de start van een nieuw tijdperk. Er is veel nieuwsgierigheid rond elektrische voertuigen en de hype hieromtrent zal vermoedelijk alleen maar groter worden als bv. Apple en Google ook hun eigen elektrische voertuigen gaan maken.

There will be intense competition. When an industry goes through transformation, I think it’s natural that new players look at the industry.

Omschakeling

Ook Daimler, dat valt onder de groep van Mercedes-Benz, zal de omschakeling gaan maken. Dat kan ook haast niet anders vermits Mercedes-Benz onlangs heeft aangekondigd dat ze een elektrische variant zullen gaan produceren van hun luxueuze S-Klasse.

Our task during this decade of transformation is on the one hand to drive the variable costs down and restore in all our segments a margin parity.

Kallenius zei dat de technologie bij Daimler nog in zijn kinderschoenen staat en dat er nog veel werk voor de boeg is. Maar hij is ervan overtuigd dat ze snel vorderingen zullen maken. In het begin zullen de kosten hoog zijn, maar op termijn kunnen de marges worden teruggebracht.

Aandelen van Daimler zijn de afgelopen 12 maanden sterk gestegen, met maar liefst 173 procent van 29 euro naar 77 euro. De CEO sprak over een duidelijk positief en opwaarts momentum. Echter is de concurrentie met bv. Tesla bijzonder groot. De marktwaarde van Daimler bedraagt 80 miljard dollar, die van Tesla 694 miljard dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: peterbalazs104 – Pixabay

 

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>