Niet alleen aandelen hebben het op dit moment lastig, de Amerikaanse rentes hebben dat ook. Zo zijn de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties tijdens de afgelopen maand fors lager uitgevallen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de zorgen over de handelsoorlog en door teleurstellende economische cijfers. Toch hoeft dit niet direct onheil te betekenen voor aandelen.

Volgens CNBC is de afgelopen weken duidelijk geworden dat beleggers veiligheid zoeken in het staatspapier. En dat beleggers opzoek zijn naar veiligheid is niet verwonderlijk, want er hangen op dit moment genoeg donkere wolken boven de markten. En de handelsaanpak van Trump doet vermoeden dat die donkere wolken niet spoedig zullen opklaren.

Dalende Amerikaanse rentes bieden koopkansen

Uit onderzoek van Bull Markets Co blijkt echter dat een dalende rente op Amerikaanse staatsobligaties niet direct slecht nieuws hoeft te betekenen voor aandelen. De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie beweegt op dit moment meer dan 23% onder haar 200-daagsgemiddelde. Toen dit in het verleden ook gebeurde, stond de S&P 500 index in alle gevallen één en twee maanden later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt zelfs respectievelijk 6,93% en 8,05%.

Wat dat betreft hoeft een dalende rente dus helemaal geen onheil te betekenen voor aandelen. Het kan zelfs een unieke koopkans bieden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.