Tom Lee van Fundstrat en een van de weinige Wall Street analisten die zich serieus bezig houdt met cryptomunten ontwikkelde de ‘Bitcoin Misery Index’. Dit signaal geeft aan wanneer Bitcoin overkocht of oververkocht is. Op dit moment is dat duidelijk het laatste, en geeft de indicator een sterk koopsignaal. De laatste keer dat dit gebeurde, stond Bitcoin nog onder $1.000.

Lee omschrijft de ‘Bitcoin Misery Index’ (BMI) als een sentimentsbarometer. Je kan het vergelijken met populaire technische indicatoren voor aandelen als de RSI en de MACD. Een score onder 30 toont aan dat Bitcoin oververkocht is en voor een herstel staat. Een ratio boven 70 geeft aan dat Bitcoin overkocht is en klaar is voor een afkoeling.

De topanalist berekent de BMI door rekening te houden met de volatiliteit en het aantal dagen dat de prijs van Bitcoin stijgt. Een score onder 27 is voor Lee een duidelijk koopsignaal, een score boven 67 een duidelijk verkoopsignaal. Momenteel staat de ‘Bitcoin Misery Index’ onder 20, de laagste score sinds september 2011.

Er zijn tot op heden maar 4 momenten geweest dat de BMI onder 27 stond, en iedere keer was het een zeer goed moment om Bitcoin te kopen.

De laatste keer dat de BMI van Tom Lee een koopsignaal triggerde, was in het najaar van 2016 toen Bitcoin nog onder $1.000 noteerde.

3 Crypto Kooptips voor 2018!

Bitcoin lange termijn

Op lange termijn gebruikt Tom Lee andere parameters om de waarde van Bitcoin te berekenen.

Volgens Tom Lee van FundStrat moeten we op dit moment de opmars van Bitcoin vergelijken met de opmars van een sociaal netwerk. De waarde van een netwerk kan je berekenen aan de hand van Metcalfe’s Law.

.Volgens deze wet is de waarde van een netwerk gelijk aan het aantal gebruikers tot de 2e macht. Metcalfe’s Law  in verhouding tot het handelsvolume van Bitcoin bepaalde in 94% van de tijd de prijs van Bitcoin.

Bron: Forbes

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven