Dit jaar zal de geschiedenisboeken in gaan als een memorabel jaar. Ook op de beursvloer zal het jaar 2020 niet snel vergeten worden. In de maanden februari en maart werden de financiële markten geconfronteerd met een ware sell-off. Ook op de cryptomarkt was de onrust groot. Inmiddels is er weinig van die onrust overgebleven.

Maandag wisten de beurzen met enkele procenten in waarde te stijgen. Het vaccinnieuws van Pfizer wist de wereldwijde beurzen fors hoger te zetten. De testresultaten zijn hoopgevend en beleggers grepen deze kans daarom ook aan om extra posities aan de portefeuille toe te voegen.

Het verband tussen de S&P 500 index en de Bitcoin in beeld gebracht

De Bitcoin heeft enkele goede weken achter de rug liggen. Met name tijdens de afgelopen week wist de grootste digitale munt ter wereld in positieve zin op te vallen. Zo wist de Bitcoin te stijgen naar het hoogste niveau sinds 2018. Opvallend genoeg is er al het hele jaar sprake van een sterke correlatie tussen de Bitcoin en de S&P 500 index.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is het verband tussen de Amerikaanse beurs en de Bitcoin in beeld gebracht. Beide financiële instrumenten wisten in maart een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend is er een indrukwekkende prijsrally van start gegaan. Inmiddels is de Bitcoin wel sterk vooruitgelopen op de S&P 500 index. Wat dat betreft is de Bitcoin tot nu toe de grote winnaar van dit memorabele beursjaar.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)