De goudstieren zijn deze week fantastisch uit de startblokken gekomen. Tijdens de eerste handelsdag van de week werd er direct een nieuwe recordkoers op de borden getoverd. Het oude record dateerde uit het jaar 2011. De kans is groot dat de goudmarkt ook de komende jaren nog goede zaken zal gaan doen.

Steeds meer beleggers raken geïnteresseerd in een belegging in de goudmarkt. En dat is best wel bijzonder te noemen, want tijdens de afgelopen jaren was het sentiment in deze markt niet bepaald hoopgevend te noemen. Beleggers die toen tegen de stroom aan pessimisme durfden in te gaan, zijn tijdens de afgelopen maanden ruimhartig beloond.

Moeten beleggers hun pijlen op de goudmarkt richten?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig Crottaz Finance, is de koers van de Dow Jones index afgezet tegenover de goudprijs. Op deze grafiek is te zien dat de Dow/Gold Ratio twee jaar geleden wist uit te komen op een ‘gevaarlijke’ stand. Sinds het jaar 1920 wist deze ratio immers meermaals boven de 20 te komen. En in alle gevallen liep het niet goed af voor de aandelenmarkten. Tenminste, tijdens de jaren die volgden wist de goudmarkt een beduidend betere prestatie af te leveren dan de Amerikaanse aandelenmarkten.

Het heeft er alle schijn van dat nu opnieuw een kantelpunt is bereikt. Gezien deze grafiek lijkt de goudprijs aan de vooravond te staan van een nieuwe opwaartse beweging. En die stijgende beweging kan ten koste gaan van de prestatie van de Amerikaanse aandelenmarkten.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER