Tijdens de afgelopen maanden wist de goudprijs te stijgen naar een nieuwe recordhoogte. Ook de zilverprijs wist goede zaken te doen, maar noteert nog steeds aanzienlijk onder het hoogtepunt dat in augustus 2020 bereikt werd. Bij de goud- en zilversector lijkt de echte prijsrally nog aan te moeten breken. En beleggers kunnen hier enorm van profiteren.

Langzaam maar zeker hebben steeds meer beleggers oog voor de goud- en zilversector. Beide sectoren hebben tijdens de afgelopen 10 jaar behoorlijke klappen moeten incasseren, maar daar is tijdens de afgelopen twee jaar verandering in gekomen. Toch zijn de verschillen tussen de diverse goud- en zilvermijnaandelen enorm groot. Het is dus van belang om ook binnen deze sectoren het kaf van het koren te scheiden.

Is dit het moment om te investeren in de goud- en zilversector?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Gold and Silver Index al sinds de jaren ’90 een minder goede prestatie weet af te leveren dan de goudprijs. De Gold and Silver Index bestaat uit tal van goud- en zilvermijnaandelen. Op de grafiek is te zien dat de jarenlange weerstandslijn onlangs gesneuveld is. Met andere woorden wisten de goud- en zilversector tijdens de afgelopen maanden een betere prestatie af te leveren dan de goudprijs zelf.

Gezien deze grafiek kan geconcludeerd worden dat de goud- en zilversector nog over enorm veel groeipotentieel beschikken. Ten opzichte van de goudprijs is er immers sprake van een ‘onderwaardering’ binnen deze sectoren. En gezien de opwaartse uitbraak lijkt de echte prijsrally nog te moeten aanbreken. En dat kan mogelijk gaan leiden tot een jarenlange stierenmarkt.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!