Tijdens de afgelopen jaren wisten de FAANG-aandelen extreem goede zaken te doen. In dit geval hebben we het over de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Sinds de bodem van vorig jaar dragen deze aandelen in het bijzonder de beursrally op Wall Street. En ook vandaag de dag staan deze aandelen nog steeds bij beleggers in de spotlights.

De beleggers die enkele jaren geleden in de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google hebben geïnvesteerd, zitten nu opgescheept met forse koerswinsten. Tijdens de afgelopen beursjaren wisten deze aandelen immers stevig in waarde te stijgen. En ook na de coronacrash van vorig jaar wisten juist deze aandelen razendsnel de koersschade te herstellen.

De FAANG-aandelen blijven de S&P 500 index outperformen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de FAANG-aandelen al sinds het jaar 2014 structureel een betere prestatie weten af te leveren dan de toonaangevende Amerikaanse beurs. Sinds het begin van 2014 is de S&P 500 index met 150% in waarde gestegen, terwijl de winstteller bij de FAANG-aandelen op bijna 550% staat. Met name sinds de bodem van vorig jaar is er een stevige ‘outperformance’ bij de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google waarneembaar. Dat is ook dé reden waarom vaak gezegd wordt dat de huidige beursrally met name door deze aandelen gedragen wordt.

Wat beleggers echter nooit mogen vergeten is dat op de beursvloer het tij razendsnel kan keren. Er wordt niet voor niets regelmatig verkondigd dat de winnaars van vandaag de verliezers van morgen kunnen zijn. Ook bij de FAANG-aandelen bieden de resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar