Donald Trump spreekt regelmatig over ‘The Greatest Economy Ever’. Het is correct dat dit de langste Amerikaanse economische groei ooit is, maar zeker niet de grootste economische groei. Eigenlijk ligt de gemiddelde jaarlijkse groei al jaren historisch laag.

De Amerikaanse economie weet in vergelijking met de meeste andere economieën nog steeds uitstekend te presteren. De groei is tijdens de afgelopen maanden beduidend teruggevallen, maar nog steeds presteert de grootste economie ter wereld boven verwachting goed.

De groei van de Amerikaanse economie in beeld gebracht

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat dit de langste economische groei ooit is. In juli 2009 begon officieel deze economische expansie en daarmee houdt de groei nu al ruim 125 maanden aan. En als we de economen mogen geloven gaat daar binnenkort ook geen verandering in komen. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de gemiddelde economische expansie 60 maanden bedraagt (over de afgelopen 10 cyclussen gerekend). Wat dat betreft is de huidige economische expansie dus al twee keer zo lang.

Op het gebied van groei is deze economische cyclus niet de beste ooit. Tijdens die 125 maanden wist het Amerikaanse bruto binnenlands product met ruim 26% in waarde te stijgen. De beste economische cyclus is nog steeds die van de periode 1961-1969. Tijdens die periode steeg het Amerikaanse BBP met bijna 52% in waarde. De gemiddelde jaarlijkse groei bedraagt in deze cyclus 2,3% en dat is zelfs de laagste gemiddelde jaarlijkse groei ooit.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS