Tijdens de afgelopen jaren zijn Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook uitgegroeid tot de vijf grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Samen zijn ze op dit moment goed voor 20% van de totale beurswaarde van de S&P 500 index. En dat is niet bepaald gezond te noemen.

In de totale Amerikaanse beursgeschiedenis hebben we nog nooit eerder gezien dat vijf beursgenoteerde bedrijven een belang in de S&P 500 index vertegenwoordigden van 20%. Door de fantastische outperformance van Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook is het deze ‘Grote 5’ wel gelukt om die titel te bemachtigen.

Het merendeel van de aandelen noteert nog ruim onder de vorige toppen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is de huidige situatie in beeld gebracht. In het jaar 2013 waren de vijf grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven nog goed voor 11% van de beurswaarde van de S&P 500 index. Inmiddels zijn de ‘Grote 5’ dus goed voor 20% van de totale marktwaarde van de toonaangevende Amerikaanse beurs.

Volgens diverse analisten mogen we de huidige situatie best alarmerend noemen. Door deze grote ongelijkheid kan de index immers een totaal ander beeld voorspiegelen dan het gemiddelde aandeel dat binnen deze index actief is. En die situatie is vandaag de dag goed zichtbaar. Terwijl Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook weer rond hun oude records bewegen, noteert het merendeel van de aandelen uit de index nog steeds ruim onder de vorige toppen. En dat moeten beleggers niet uit het oog verliezen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.