Het is al langer bekend dat Apple het moeilijk heeft met de verkopen van zijn iPhones. Maar Apple is niet alleen. Zo heeft de gehele smartphone-industrie het lastig. In het eerste kwartaal van 2019 daalde het totale wereldwijde verscheepte volume met 6,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Dat blijkt uit informatie van de Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, gepubliceerd door de International Data Corporation (IDC). Totaal werden er 310 miljoen smartphones verscheept in het eerste kwartaal van 2019. Op kwartaalbasis is dat de zesde daling op rij.

Huawei vergroot marktaandeel aanzienlijk

Ook vindt er een grote verschuiving in de smartphonemarkt plaats. Zo is Huawei, na Samsung, de grootste fabrikant. Huawei neemt de plek van Apple over. De verkopen van Apple daalden in het eerste kwartaal van 2019 met 30 procent ten opzichte van 2018. Terwijl de verkopen van Huawei met 50 procent stegen.

Momenteel ziet de smartphonemarkt er als volgt uit:

Smartphonemarkt is uitdagend

Ryan Reith, vicepresident van World Wide Mobile Device Trackers van IDC, stelde over de ontwikkelingen:

Het wordt steeds duidelijker dat Huawei de focus heeft op het laten groeien van de status van hun wereldwijde mobiele apparaten, met de smartphone als vlaggenschip.

Reith benadrukte dat de markt voor smartphones zeer uitdagend blijft. Dat maakt de prestatie van Huawei alleen maar indrukwekkender. Zo zei de vicepresident:

De smartphonemarkt blijft uitdagend op alle gebieden. Toch was Huawei in staat om de zendingen met 50 procent uit te breiden. Het nam niet alleen de tweede plaats over, maar dichtte ook het gat met de marktleider Samsung.

Bron: IDC

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.