Het aandeel van Twitter daalde donderdag nabeurs met 4 procent, het gevolg van een rapport waaruit blijkt dat de deal met Elon Musk mogelijks op de klippen zal lopen. De overeenkomst stond reeds op losse schroeven, maar deze keer lijkt het er op dat het team van Musk er definitief de stekker wil uittrekken. Dat zou hem een boete opleveren van 1 miljard dollar.

Het ziet er niet zo goed uit voor Twitter want de kans is groot dat Elon Musk dan toch niet zal doorzetten met de overname van het bedrijf. Er is al langer twijfel of de overnamedeal wel zou doorgaan, maar deze keer zijn de aanwijzigingen concreet. Er is nog altijd geen bevestiging van het aantal spamaccounts, een cruciaal gegeven voor Elon Musk om de overname te doen slagen. Het aandeel van Twitter daalde donderdag nabeurs met 4 procent.

Volgens een bron is het team van Musk bereid om van richting te veranderen en de overnamedeal op te blazen. In principe zou Musk dan een boete moeten betalen van 1 miljard dollar, maar volgens Twitter komt hij er niet zo eenvoudig van af en kunnen ze hem houden aan de oorspronkelijke voorwaarden door te beweren dat zijn redenen om zich terug te trekken geen verband houden met zijn kernactviteiten.

Accounts

Twitter hield eerder op donderdag een virtuele briefing met verslaggevers om uit te leggen hoe het bepaalt welke van de accounts op hun platform bot- of spamaccounts zijn. Het bedrijf zei dat getrainde werknemers interne gegevens en signalen gebruiken om deze accounts te identificeren. Ze constateren dat er elk kwartaal minder dan 5 procent van de dagelijkse actieve gebruikers (mDAU’s), waar ze geld aan verdienen, spamaccounts zijn.

Een woordvoerder van Twitter liet weten dat ze zullen blijven samenwerken met Elon Musk en alle nodige informatie aan hem zullen verschaffen. Met andere woorden, Twitter is bereid om alle voorwaarden en verplichtingen te vervullen om de overnamedeal toch te laten doorgaan. Het lijkt er op dat de bal in het kamp ligt van Musk.

Bronnen: Lauren Feiner – CNBC

Foto:  Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>