De Deutsche Bank heeft zijn cijfers voor het derde kwartaal vrijgegeven en het ziet er niet al te best uit. De bank maakte de afgelopen drie maanden een nettoverlies van 832 miljoen euro. Daarmee overtrof het de verwachtingen van analisten in de negatieve zin, die gingen uit van een nettoverlies van ‘amper’ 778 miljoen euro.

Een nettoverlies van 832 miljoen euro tijdens het derde kwartaal, de Deutsche Bank doet het duidelijk niet zo goed. Analisten hadden niet verwacht dat de schade zo groot ging zijn, zij gingen namelijk uit van een nettoverlies van 778 miljoen euro voor het derde kwartaal.

Qua omzet gaan ze er ook op achteruit, vorig jaar genereerde ze nog 6,2 miljard euro omzet in het derde kwartaal. Het omzetcijfer voor het derde kwartaal van dit jaar viel terug naar 5,3 miljard euro. De cijfers zijn duidelijk, de Deutsche Bank presteert steeds slechter en slechter. Maar we moeten wel rekening houden met het feit dat de bank bezig is met een grote herstructurering.

Despite having launched the most comprehensive restructuring of our bank in two decades, we delivered profits in our four core businesses during the quarter and grew loans and assets under management.

Aanhoudende problemen

De Deutsche Bank is al sinds de financiële crisis in 2008 aan het worstelen met problemen. De bank heeft zware boetes achter de rug, verhoogde concurrentie op de Europese markt, grote verschuivingen in het management en minder marktaandeel in vergelijking met vroeger.

Begin dit jaar kondigde de bank aan dat ze een grote herstructurering zullen doen om de bank opnieuw ‘gezond’ te maken. Dit houdt in dat ze minder zullen investeren en duizenden jobs gaan schrappen. Deutsche Bank is van plan om 18.000 jobs te schrappen tegen 2022. Dat de bank het niet goed doet, is ook duidelijk merkbaar aan de aandelenkoers. Het aandeel noteert namelijk 16 procent lager dan exact een jaar geleden en zit al jaren in een neerwaartse trend.

Bronnen: CNBC

Foto: Tony Webster – Flickr – CC BY 2.0