Tijdens de afgelopen jaren wisten de FAANG-aandelen extreem goede zaken te doen. In dit geval hebben we het over de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Sinds de bodem van vorig jaar dragen deze aandelen in het bijzonder de beursrally op Wall Street. En ook vandaag de dag staan deze aandelen nog steeds bij beleggers in de spotlights.

De beleggers die enkele jaren geleden in de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google hebben geïnvesteerd, zitten nu opgescheept met forse koerswinsten. Tijdens de afgelopen beursjaren wisten deze aandelen immers stevig in waarde te stijgen. En ook na de coronacrash van vorig jaar wisten juist deze aandelen razendsnel de koersschade te herstellen.

FAANG-aandelen bepalen de richting van de S&P 500 index

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google gezamenlijk voor ruim 23% de richting van de S&P 500 index bepalen. De gecombineerde marktwaarde is immers gelijk aan 23% van de beurswaarde van de toonaangevende Amerikaanse beurs.

Op de grafiek is ook te zien dat nog nooit eerder de 5 grootste aandelen binnen de index zo’n grote rol vervulden. Wat dat betreft kun je dus stellen dat de dominantie van deze aandelen bijzonder te noemen is. En vooralsnog lijkt daar ook weinig verandering in te komen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.