Het Amerikaanse werkloosheidscijfer zit al jaren in een dalende trend. Als gevolg van de groeiende Amerikaanse economie is er simpelweg meer behoefte aan personeel en daarom worden steeds meer vacatures opgevuld. De glorietijden kunnen echter helaas al achter de rug liggen.

Op dit moment beweegt het Amerikaanse werkloosheidscijfer rond het 49-jarige dieptepunt. Het gevolg hiervan is dat bedrijven steeds meer moeite moeten doen om geschikt personeel te vinden. Toch kan dat binnen afzienbare tijd gaan veranderen.

Laatste fase van economische cyclus lijkt bereikt te zijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van RLAM, is te zien dat de Home Builders Housing Market Index normaliter een jaar voorloopt op het Amerikaanse werkloosheidscijfer. En op de grafiek is te zien dat deze Home Builders Housing Market Index weinig goeds voorspelt. Deze index is de afgelopen maanden in verval geraakt en dat kan dus grote gevolgen gaan hebben voor de Amerikaanse arbeidssector.

Aangezien deze Index al decennialang een sterk verband toont met het Amerikaanse werkloosheidscijfer, kunnen beleggers deze indicator maar beter erg serieus nemen. Het lijkt er sterk op dat we in de laatste fase van de economische cyclus terecht zijn gekomen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>