Tijdens de afgelopen handelsweek werden de wereldwijde aandelenmarkten voor het eerst sinds lange tijd weer eens geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. Tijdens de handelssessie van donderdag sloeg de paniek onder veel beleggers toe. Toch is een ‘tijdelijke’ beurscorrectie heel normaal.

We mogen wel zeggen dat de stieren er twee indrukwekkende maanden op hebben zitten. Tijdens de maanden april en mei wisten de aandelenmarkten immers fors in waarde te stijgen. Beleggers moeten daarom ook niet schrikken van de huidige terugval. De stieren waren namelijk wel toe aan een adempauze.

Dit betreft vooralsnog een ‘gezonde’ beurscorrectie

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat de huidige beurscorrectie heel normaal is. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index tijdens de eerste beweging vanaf de bodem van de Bear Market met 22% in waarde te stijgen. Daarna volgt er een ‘pullback’ van gemiddeld 10%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat een beurscorrectie heel normaal is. Binnen elke beursrally vinden er tussentijdse correcties plaats. En vooralsnog lijkt er sprake te zijn van een ‘gezonde’ beurscorrectie. Zeker gezien het feit dat de aandelenmarkten al sinds de bodem met 45% in waarde zijn gestegen.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020