Tijdens de afgelopen weken is er meermaals een verband met het jaar 1929 gemaakt. Destijds werden de beurzen in korte tijd ook geconfronteerd met een scherpe beursdaling. Uiteindelijk was er destijds sprake van een Bear Market die uiteindelijk vier jaar wist te duren. Gedurende die Bear Market vonden er echter ook grote herstelbewegingen plaats. En zo’n herstelbeweging kan zich nu opnieuw gaan ontwikkelen.

Het jaar 2020 zal bij de meeste mensen hun hele leven lang in het geheugen blijven hangen. Wat we vandaag de dag meemaken is ongekend. Eigenlijk is er sprake van een oorlogssituatie terwijl er geen oorlog is. Diverse landen hebben de grenzen gesloten en de bevolking zit min of meer opgesloten in huis. Door deze vergaande maatregelen ligt de wereldeconomie voor een groot deel ook stil.

Dow Jones index kan stijgen richting de 25.000 punten

Onlangs lieten wij al weten dat de koersbeweging bij de Dow Jones index op dit moment een sterke correlatie vertoont met de koersbeweging bij de Dow Jones index in het jaar 1929. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is deze correlatie in beeld gebracht. Op deze grafiek is ook te zien dat er normaliter nu een herstelbeweging van start zou moeten gaan. Deze herstelbeweging zou de Dow Jones index kunnen terugbrengen richting de 25.000 punten. En vanaf de huidige koers berekend is dat een stijging van 25%.

Komen de stieren binnenkort weer tevoorschijn?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar