De aandelenmarkten hebben een volatiele week achter de rug liggen. Met name de laatste handelsdagen van de week verliepen behoorlijk beweeglijk. Het monetaire landschap begint te veranderen en daar moeten beleggers duidelijk aan wennen. Daarnaast bevinden we ons binnen de langste Bull Market ooit. En deze stierenmarkt kan natuurlijk ook niet oneindig standhouden.

Al ruim 9 jaar hebben we te maken met stijgende beurskoersen. Nog nooit eerder in de geschiedenis wisten de aandelenmarkten zo lang achter elkaar te stijgen zonder eerst geconfronteerd te worden met een Bear Market. Het veranderende monetaire landschap kan er echter voor gaan zorgen dat de stier volgend jaar niet 10 kaarsjes kan gaan uitblazen.

Breekt binnenkort een nieuwe Bear Market aan?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de ratio tussen de 10- en 2-jaarsstaatsobligatie de afgelopen jaren in verval is geraakt. Met andere woorden wist de rente op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie harder te stijgen dan de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Deze trend is inmiddels zo ver gevorderd dat de ratio is aangekomen bij een belangrijke steunlijn. Toen deze ratio in het verleden terecht wist te komen bij deze steunlijn, draaide de trend elke keer!

En die trenddraai had ook grote gevolgen voor de aandelenmarkten. Zo werd Wall Street tijdens beide keren geconfronteerd met een diepe daling (2000 en 2007). Moeten de aandelenmarkten nu opnieuw vrezen voor een Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)