Afgelopen woensdag stond het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Uiteraard bleef de rentestand onveranderd. Tevens liet Fed-voorzitter Jerome Powell weten dat het opkoopprogramma voorlopig nog niet afgebouwd gaat worden. Toch wisten zijn woorden beleggers niet gerust te stellen.

De beurzen moesten tijdens de handelssessie van woensdag aanzienlijk waarde inleveren. Deze daling werd onder andere veroorzaakt door het IMF, dat liet weten dat beleggers rekening moesten houden met een nieuwe beursdaling. Volgens de economen van het Internationale Monetaire Fonds is de beurs op dit moment geen goede afspiegeling van de reële economie.

Moeten beleggers vrezen voor een beurscrash?

Beleggers die al wat langer meelopen weten dat de beurzen wel vaker geen goede afspiegeling van de werkelijke stand van de economie zijn. Meestal lopen de beurzen immers vooruit op de reële groei. Toch is de kans aanwezig dat het IMF deze keer gelijk gaat krijgen. De technische situatie ziet er immers ook onheilspellend uit.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Dow Jones index de weerstandslijn bereikt heeft. Dit is een weerstandslijn op logaritmische schaal die al sinds het jaar 1900 intact is. Tijdens alle voorgaande keren dat de weerstandslijn bereikt werd, werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een stevige beursdaling. In deze meeste gevallen wist dat zelfs te leiden tot een rampzalige beurscrash. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)