Het zijn bijzondere tijden op de financiële markten. Een klein leger van Reddit-gebruikers probeert enkele hedgefondsbeheerders op de knieën te krijgen door massaal aandelen te kopen van GameStop, een zwaar geshort aandeel. Zelfs Elon Musk, die wordt verafgoodt door de leden van wallstreetbets, moeit zich in de strijd. Op een bepaald moment tweette hij iets over dogecoin met als gevolg dat de cryptomunt met bijna 1000 procent steeg.

Hetgeen wat momenteel gebeurt op de aandelenmarkten, is materiaal om een film over te maken. Leden van Reddits wallstreetbets keren zich massaal tegen Melvin Capital, een hedgefondsbeheerder die het aandeel van GameStop zwaar onder druk heeft gezet door talrijke shortposities. Door de acties en massale aankopen van de wallstreetbets-leden, is het aandeel van GameStop gestegen van 19 dollar naar 469 dollar op een bepaald moment. Maar ook aandelen van AMC, BlackBerry en Nokia maakten gekke sprongen.

Deze koersacties doen denken aan de cryptomarkt eind 2017, toen bijna alle cryptomunten ongelofelijk hard in waarde stegen omdat particuliere beleggers massaal hun geld staken in deze munten. Elon Musk, CEO van Tesla en iemand waar de leden van wallstreetbets hard naar opkijken, deed zijn bijdrage via Twitter door te refereren naar dogecoin.

 

Dogecoin en GameStop

Het gevolg was meteen duidelijk, de koers van dogecoin schoot de lucht in. Op enkele uren tijd steeg de waarde van 0,00756 dollar naar 0,078 dollar. Wie kort op de bal speelde, kon dus een rendement halen van ongeveer 1000 procent op zijn dogecoin munten.

De situatie tussen GameStop en dogecoin is uiteraard helemaal anders. Het doel van wallstreetbets omtrent GameStop is om hedgefondsbeheerders te ‘shortsqueezen’ terwijl de stijging van dogecoin puur heeft te maken met snel geld verdienen. Het zijn hier ook eerder leden van satoshistreetbets die achter de ‘pump and dump’ van dogecoin zitten.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven