Tijdens de handelssessies van dinsdag en woensdag wist de Nasdaq 100 index verrassend genoeg te stijgen naar nieuwe recordhoogten. De techindex wist zich razendsnel te herstellen van de koersval van vorige week. Toch ontbreekt vooralsnog de echte overtuiging bij deze herstelbeweging.

De meeste techaandelen wisten tijdens de voorbijgaande weken een krachtige inhaalrace te bewerkstelligen. Dit was overigens ook hard nodig, want tijdens de voorbijgaande maanden was er sprake van een ‘underperformance’ binnen de techsector. Inmiddels lijkt die tijd definitief over te zijn en beleggers beginnen ook weer vertrouwen te krijgen in techaandelen.

Dit is geen krachtig teken

Toch mist vooralsnog de echte overtuiging bij de herstelbeweging van de Nasdaq 100 index. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Thrasher Analytics, te zien dat de recordkoers bij de Nasdaq 100 index gepaard ging met het feit dat het gemiddelde techaandeel 10% verwijderd is van haar 52-weekshoogtepunt. In het verleden is dit slechts enkele keren eerder voorgekomen en op de grafiek is te zien dat dit meestal wist te leiden tot een nieuwe beurscorrectie.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat deze herstelbeweging niet krachtig genoeg is. De beursrally wordt immers met name gedragen door enkele toonaangevende techaandelen. En dat is moeilijk een krachtig teken te noemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)