Voor het eerst sinds oktober 2018 zijn er serieuze tekenen van zwakte zichtbaar bij onderliggende aandelen. Terwijl de belangrijkste indices rond hun recordkoersen bewegen, haken steeds meer onderliggende aandelen af. En dit afnemende momentum kan onheil betekenen voor de aandelenmarkten.

Jason Goepfert, van SentimenTrader, liet recent weten dat de veel bekritiseerde Hinderburg Omen indicator alarm slaat. De Hindenburg Omen was een voorgesteld technisch analysepatroon, genoemd naar de ramp met de Hindenburg van 6 mei 1937. De Omen vergelijkt het percentage nieuwe hoogtepunten en dieptepunten van 52 weken met een vooraf bepaald referentiepercentage om de toenemende kans op een marktcrash te voorspellen. En volgens Goepfert doen beleggers er verstandig aan om deze indicator erg serieus te nemen.

Beleggers kunnen deze indicator maar beter erg serieus nemen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat sinds het jaar 1965 er al 200 Hindenburg Omen signalen zijn afgegeven. En op de tabel is te zien dat de S&P 500 index normaliter last heeft van een dergelijk signaal. Zo noteert de index gemiddeld een maand later 2,27% lager. Slechts in 29% van de gevallen stond de S&P 500 index een maand later hoger.

Toch is deze indicator de laatste jaren naar de achtergrond verschoven. Ervaren beleggers zijn zelfs van mening dat deze indicator niets waard is. Het klopt dat de Hindenburg Omen indicator in het verleden meermaals een fout signaal heeft afgegeven, maar dat gebeurt eigenlijk met alle indicatoren.

Op de tweede grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat de Hindenburg Omen indicator tijdens de laatste twee beurscorrecties ook al vroegtijdig waarschuwde. En een dergelijk waarschuwingssignaal is nu opnieuw afgegeven.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)