Een maand geleden zag het beursplaatje er nog fantastisch uit. Sinds de bodem van eind december was er namelijk sprake van één stijgende beweging omhoog. Toch is dat beursplaatje tijdens de afgelopen weken wat veranderd. En deze beurscorrectie kwam voor veel indices op een uiterst ongeschikt moment.

Net voordat de beurscorrectie van start ging, wisten de S&P 500 en de Nasdaq index nog een nieuwe recordkoers op de borden te toveren. Het merendeel van de indices in de wereld wist deze prestatie echter niet te evenaren. En juist dat kan een groot probleem zijn voor de houdbaarheid van de beursrally.

Is er meer beurszwakte op komst?

Op de bovenstaande grafieken, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Russell 2000 (Amerikaanse small cap index) en de Dow Jones Transports index bezig zijn aan de vorming van een gevaarlijk hoofd-en-schouderpatroon. Binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als een betrouwbaar toppatroon.

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft deze beursrally pas kans van slagen indien de koers weet te stijgen tot boven het oude ‘hoofd’ uit. Zolang de huidige ‘schouder’ echter intact blijft, moeten beleggers rekening houden met verdere beurszwakte.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)