De Amerikaanse bezorgdienst FedEx trekt aan de alarmbel. Het bedrijf heeft zijn zorgen uitgedrukt over ernstige problemen inzake de wereldeconomie. Hun resultaten zijn namelijk aangetast door de groeivertraging en ze merken niet direct dat er verbetering op komst is. Hun vooruitzichten voor 2019 zijn niet positief en verwachten dat de komende kwartaalrapporten dit zullen bevestigen.

Alan B. Graf, vicepresident en CFO van FedEx, heeft in een statement de bezorgdheid van de Amerikaanse pakjesdienst uitgedrukt omtrent de wereldeconomie. Hij wappert in zijn statement met de rode vlag en waarschuwt voor de negatieve gevolgen van de globale groeivertraging.

Slowing international macroeconomic conditions and weaker global trade growth trends continue, as seen in the year-over-year decline in our FedEx Express international revenue.

Minder handel

De resultaten van het derde kwartaal vielen een pak lager uit dan werd verwacht. Het aandeel van FedEx daalde meer dan 4 procent na het bekendmaken van deze resultaten. Ondanks dat de Amerikaanse economie vrij sterk blijft presteren, is het toch een verrassing voor FedEx. Het zijn voornamelijk hun internationale activiteiten die hebben geleid tot dit teleurstellend resultaat.

Het mag geen verrassing zijn dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China hier iets mee heeft te maken. De internationale activiteiten zijn globaal gezien gedaald sinds de strubbelingen zijn gestart tussen beide landen en dat zit FedEx ongetwijfeld dwars.

Het aandeel is al sinds midden vorig jaar aan een neerwaartse trend bezig met een scherpe daling eind vorig jaar. De vooruitzichten maken het er niet beter op, maar de vooruitgang die de Verenigde Staten van Amerika en China aan boeken zijn, zou hier op termijn iets aan kunnen veranderen.

Bronnen: CNBC

Foto: Alan Radecki AkradeckiWikimedia – CC BY-SA 3.0