Vorig jaar maart ging er een nieuwe stijgende beweging van start. Voor de meeste beurzen heeft deze rally geleid tot een rendement van tientallen procenten. Bij de S&P 500 index is er zelfs sprake van de op twee na grootste beursstijging over de afgelopen 100 jaar gemeten. En dat is zonder twijfel bijzonder te noemen.

Een jaar geleden zag de beurswereld er nog compleet anders uit. Destijds hadden beleggers niet durven dromen over de beursstanden die we vandaag de dag kennen. Bijna wekelijks worden de records verder aangescherpt en vooralsnog lijken de stieren niet van plan te zijn om het rustiger aan te gaan doen.

Het jaar 2021 komt in een illuster rijtje terecht

De analisten van Bank of America zijn tot een bijzondere conclusie gekomen. Op jaarbasis gemeten noteert de S&P 500 index ruim 80% hoger en slechts een paar keer eerder werd er een dergelijk rendement bereikt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, zijn de meest vergelijkbare keren in beeld gebracht. Dat was tijdens de jaren 1933, 1936, 1983 en 2010.

Wat dat betreft is het jaar 2021 in een illuster rijtje terecht gekomen. Alleen tijdens de jaren 1933 en 1936 wist de toonaangevende Amerikaanse beurs op jaarbasis gemeten een betere prestatie af te leveren. Een hele prestatie dus.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar