Door al het beursgeweld heen zouden we bijna vergeten dat de goudsector bezig is aan een fantastisch beursjaar. Tijdens de afgelopen weken wisten de goudmijnaandelen niet te profiteren van het optimisme op de beursvloer, maar een scherpe daling is vooralsnog uitgebleven.

Beleggers zijn er dit jaar nogmaals aan herinnerd dat goud kan fungeren als veilige haven. Juist tijdens de coronacrisis wist de goudsector te excelleren. En de kans is aanwezig dat de beursrally bij de goudsector nog niet ten einde is gekomen. Deze rally is namelijk compleet anders dan alle voorgaande rally’s.

Goudsector is getransformeerd in een cashflowmachine

Tavi Costa, analist bij Crescat Capital LLC, laat weten dat er tijdens de afgelopen kwartalen iets is gebeurd wat tijdens de afgelopen 25 jaar nog nooit eerder is gebeurd. Al vijf kwartalen op rij is er sprake van een positieve cashflow bij de goudmijnaandelen. En dat is een hele verandering, want sinds de jaren ’90 was er bijna 30 jaar lang sprake van een negatieve cashflow.

Simpel gezegd houdt dit in dat de goudsector is getransformeerd in een cashflowmachine. En als je dat in ogenschouw neemt, dan kom je al snel tot de conclusie dat er binnen de goudsector nog steeds sprake is van een onderwaardering.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER